بهینه سازی سایت

10 استراتژی برای افزایش سرعت وبسایت

بهینه سازی سرعت سایت

افزایش سرعت سایت یکی از مهمترین اقدامات در فرایند بهینه سازی وبسایت محسوب میشود. در این فرایند با بهبود سرعت سایت مدت زمان حضور کاربران در سایت افزایش پیدا کرده ، بانس ریت کاهش پیدا کرده و امکان تبدیل بیشتر بازدید کننده به مشتری مهیا خواهد شد.

در این نوشته از وبلاگ کافه سئو ، روش هایی را برای افزایش سرعت وبسایت های شما ارائه خواهیم داد که با رعایت آنها امکان دسترسی به صفحاتی سریع را خواهید داشت . در ادامه با ما همراه باشید .

1- سایت را بررسی کنید.

در ابتدا باید با استفاد از ابزارهای موجود ، وبسایت خود را به صورت دقیقی بررسی کنید. بهترین ابزار برای اینکار ابزار کاملا رایگان گوگل به نام PageSpeed Insights می باشد که صفحه مدنظر شما را هم برای نسخه ی موبایل و هم برای نسخه های دستکتاپ بررسی میکند و موارد مختلف را به شما گزارش میدهد. نکته ی بسیار مهم در استفاده از این وبسایت ، در این است که تک صفحه ها بررسی میشوند و در نتیجه ممکن است نیاز به بررسی صفحات مشابه بیشتری داشته باشید .

برای مثال اگر یک سایت فروشگاهی دارید ، چک سرعت صفحه ی اصلی سایت شما ، لزوما ایرادات مربوط به صفحه ی محصول یا صفحه ی لندینگ را ارائه نخواهد داد. پس صفحه های هدف را به صورت دقیق بررسی و مشکلات آنها را یاداشت برداری کنید.

هر چقدر که اطلاعات بیشتری در مورد مشکلات و موارد موجود در سایت جمع آوری کنید ، راه کاری های مناسبتری برای رفع آنها پیدا خواهید کرد و با پیاده سازی این راهکارها ، بهینه سازی بسیار مناسبی را بر روی سایت خود انجام خواهید داد.

2- مشکلات موجود را اولیت بندی کنید.

یکی از مهمترین اقدامات ، اولویت بندی مشکلات موجود در بهینه سازی سایت می باشد . پس از بررسی موارد و جمع اوری مستندات ، مشکلات را دسته بندی کرده و براساس اولویت نسبت به رفع آنها اقدام کنید.

این موضوع از آن جهت مهم است که در برخی از شرایط ممکن است که یک بهینه سازی تاثیری 40 درصدی بر سرعت سایت بگذارد ، در مقابل مجموعه از چندین بهینه سازی که ممکن است ساعت ها وقت شما را بگیرد، فقط 4 درصد در سرعت سایت تاثیر گذار باشند. از این رو اولیت بندی صحیح می تواند سرعت رسیدن به هدف را برای شما به میزان قابل توجهی افزایش دهد.

ابزارهایی همچون PageSpeed Insights یک دسته بندی بر اساس مشکلات مهم ارائه میدهند که همین دسته بندی می تواند کمک بسیاری در تشخیص اولیت ها برای شما بکند.

استفاده از سی دی ان برای سایت

3- بررسی سرویس دهنده

به طور کلی سه روش برای میزبانی سایت خود می توانید استفاده کنید :

– هاست های اشتراکی : هاست های اشتراکی به دلیل قیمت مناسب ، محبوبترین و دردسترس ترین گزینه برای کاربران می باشند. استفاده از این هاست ها اما ممکن است در سرعت براگزاری وبسایت شما مشکلات را ایجاد کند. با توجه به اینکه منابع این نوع از سرویس ها بین چندین تقسیم بندی میشود، ممکن است سایتی بازدید کننده ی بیشتری داشته باشد و مقدار بیشتری از منابع مصرف کند و در نتیجه سایت شما بدون اینکه امکان تشخیص دلیل آن را داشته باشید با مشکل سرعت مواجه شود. این مورد بزرگترین مشکل در استفاده از هاست های اشتراکی است. استفاده از هاست های اشتراکی شرکت های معتبر که امکان محدودسازی دسترسی به منابع سرور را برای سایت های مختلف اعمال میکنند،ممکن است گزینه ی مناسبتری در این مورد تلقی شود.

– وی پی اس یا سرور مجازی : سرور مجازی گزینه ی دیگری می باشد که می توانید از آن برای میزبانی سایت خود استفاده کنید. قیمت سرورهای مجازی نسبت به هاست های اشتراکی بسیار بالاست . دلیل این مورد جدا از اینکه سرور و مدیریت آن به طور کل در اختیار خودتان خواهد بود، استفاده از لایسنس ها و همینطور در اختیار قرار دادن مقدار کاملا مشخصی از منابع سیستمی می باشد. از این رو این سرویس ها سرعت بالاتری نسبت به هاست های اشتراکی دارند. مورد مهم در این سرویس ها هزینه های پشتیبانی می باشد. اگر آشنایی کافی با کانفیگ ، بهینه سازی ، راه اندازی پلاگین ها و … در سرورهای مجازی ندارید ، بناچار باید هزینه ی این کانفیگ ها را به سرویس دهنده پرداخت کنید تا اقدام به انجام آنها کنند. از این رو هزینه های جانبی این سرویس ها بالا می باشد.

– سرورهای اختصاصی : سرورهای اختصاصی از نظر سرعت و منابع مورد استفاده توسط سایت بهترین گزینه برای میزبانی سایت می باشند. شکی نیست که اگر یک وبسایت بر روی یک سرور اختصاصی قرار داشته باشد ، سرعت تمام سرور در اختیار او خواهد بود و در نتیجه حداکثر سرعت را می تواند تجربه کند. اما مشکل اصلی در این نوع از سرویس ها هزینه ی بسیار بالای سرورهای اختصاصی می باشد. جدا از هزینه ی خود سرورها ، هزینه ی کانفیگ های اختصاصی ، راه اندازی بخش های مختلف سمت سرور و … نیز در صورت عدم اشنایی باید به سرویس دهنده پرداخت شود . اگر مشکل هزینه ندارید و بازدید کننده ی بالایی نیز دارید، این نوع از سرویس ها بهترین انتخاب برای شما می باشند.

4- استفاده از CDN ها :

سی دی ان یا به طور کامل Content delivery network سیستم های مخصوصی می باشند که امکان ذخیره سازی صفحات سایت ها را در چندین سرور دارند و بدین ترتیب در زمان نیاز کاربر ، اقدام به ارسال صفحات از نزدیک ترین سرور به سمت کاربر را خواهند داشت. با توجه به تاثیر فاصله در ping صفحات وب ، این روش در افزایش سرعت سایت به مقدار قابل توجهی تاثیر گذار خواهد بود. البته برای کاربران ایرانی این مورد چندان خوش آیند نیست چراکه سرویس دهنده های شناخته شده همچون کلودفلر سرورهای فعالی در داخل کشور ندارند و در بسیاری از مواقع فعالیت معمول انها نیز با مشکلاتی مواجه می باشد.

5- تصاویر خود را بهینه کنید :

بهینه سازی تصاویر از جمله مهمترین اقدامات در بهبود سرعت سایت می باشد. مشخص است که تصاویر با کیفیت بسیار بالا می تواند جذاب باشد ولی به شرطی که کاربر چند دقیقه برای لود آن منتظر نشود ! از این رو بهتر است در تصاویر اصلی که برای سایت استفاده میکنید از عکس هایی با حجم پایین استفاده کنید. توجه به رزولوشین عکس و تناسب آن با حجم کلی عکس می تواند در این مورد کارساز باشد . استفاده از فرمت های JPG و PNG بیشتر در صفحات وب مرسوم است .

توصیه ی کافه سئو این است که پیش از اقدام به انتشار تصویر در صفحات خود، اقدام به کاهش حجم آن با استفاده از برنامه های گرافیکی کنید. بسیاری از برنامه های گرافیک از جمله فوتوشاپ ، گزینه ای مخصوص برای کاهش حجم تصویر به منظور استفاده در صفحات وب دارند که می توانند بسیار کارساز باشند. هدف اصلی در این نوع از برنامه ها کاهش حجم تصویر با کمترین افت کیفیت می باشد.

فرمت WebP نیز از جمله بهترین انتخاب ها می باشد که به طور متوسط حجم آن 26 درصد از حجم تصاویر PNG کمتر می باشد ، بدون اینکه کیفیت تصویر کاهش قابل توجهی داشته باشد.

کدنویسی اصولی سایت

6- تعداد ریدایرکت ها را کاهش دهید

ریدایرکت زمانی زده می شود که نیاز است صفحه ای به یک صفحه ی دیگر منتقل شود. در نتیجه در زمان وارد شدن به ادرس صفحه ی اول ، درخواست به سرور ارسال شده و سرور کاربر را به سمت صفحه ی دوم هدایت میکند. هر چقدر که تعداد این درخواست ها بیشتر باشد ، فشار بر روی سرور بالا خواهد بود و در نتیجه کاهش سرعت محسوس .

7- درخواست های HTML را کاهش دهید.

اجرای فونت ها ، اجرای تصاویر ، فورم ها ، پاپ اپ ها و … همه و همه سبب افزایش تعداد درخواست های HTML می شود. باید نسبت به محدود کردن این درخواست ها و یا مینیمایز کردن آنها اقدامات موثری انجام دهید .استفاده از افزونه های کش برای وردپرس می تواند این مورد را به خوبی مدیریت کند.

8- تا میتوانید فشرده سازی کنید

فشرده سازی فایلهای HTML ، فایلهای CSS ، تصاویر و … از جمله عمومی ترین و مهمترین مبحث ها در کاهش و بهینه سازی سرعت در سایت ها می باشند. فعال بودن قابلیت Gzip در سایت نیز میتواند در مدیریت صحیح کش ها و کاهش زمان بارگذاری صفحات برای کاربران مفید واقع شود.

9- اولویت بهینه سازی را روی موبایل قرار دهید.

در دوران کنونی عمده کاربران اینترنتی کاربران موبایل می باشند. از این رو هدف اصلی بهینه سازی خود را روی نسخه ی موبایل وبسایت خود قرار دهید. در سایت های بررسی کننده ی سرعت سایت امکان تنظیم بررسی ها بر روی موبایل وجود دارد. از این قابلیت استفاده کنید و عمده زمان خود را برای بهینه سازی نسخه ی موبایل سایت خود صرف کنید.

استفاده از cms استاندارد و سریع

 

10- استفاده از CMS مناسب

بسته به نوع فعالیت خود از رابط کاربری مناسب استفاده کنید. برای مثال اگر دارای یک فروشگاه بسیار بزرگ هستید و تعداد زیادی کاربر دارید ، نیاز به استفاده از سرویس های اختصاصی خواهید داشت و استفاده از CMS های عمومی برای این مورد مناسب نخواهد بود و در کاهش سرعت شما موثر می باشد.

نتیجه گیری : 

افزایش سرعت بارگذاری صفحات سایت در وحله ی اول نیازمند یک بررسی دقیق می باشد. پس از بررسی دقیق مشخص میشود که ایراد از کجا بوده است و در نتیجه راهکارهایی برای بهبود عملکرد فراهم میشود. در این مطلب به صورت خلاصه ای به بررسی روش های افزایش سرعت وبسایت پرداختیم. هر کدام از عناوین بیان شده نیازمند یک مقاله ی مجزا می باشد که در آینده ی نزدیک به انتشار انها در وبلاگ کافه سئو خواهیم پرداخت. 

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *